Wethouder Hartnagel opent KinderLab in Schenkel

Bij basisschool Klim-Op opende wethouder Jeugd Ans Hartnagel (Jeugd) vandaag het derde KinderLab van Capelle aan den IJssel. Kinderen en hun ouders kunnen nu ook in de wijk Schenkel terecht voor allerlei leuke en leerzame activiteiten. In 2018 en 2020 werden al KinderLabs geopend in Schollevaar en Middelwatering.

De locatie in de Florabuurt in Schenkel is nog tijdelijk, maar zal uiteindelijk een definitieve locatie krijgen. Wethouder Hartnagel: “We gunnen het de kinderen in Schenkel zo om een eigen KinderLab te hebben dicht in de buurt. Daarom zijn we blij dat we nu eerst in basisschool Klim-Op terecht kunnen. Als in 2024/2025 het Kindcentrum in de Florabuurt klaar is, krijgt het KinderLab daar de definitieve plek.”

De eerste weken draait het KinderLab nog niet op volle sterkte, maar dankzij de inzet van alle samenwerkende partijen is er een fraai ‘zomeraanbod’ van activiteiten.

KinderLab uniek Capels

Het KinderLab is een succesvol en uniek Capels concept. Wethouder Ans Hartnagel: ”Het is een veilige haven voor kinderen en hun ouders. Hier wordt op een laagdrempelige manier gewerkt aan belangrijke thema´s als gezondheid, gezonde leefstijl, taal, financiële educatie en talentontwikkeling. Ouders kunnen hier terecht met vragen over de opvoeding van kinderen en ondersteuning daarbij. We mogen in Capelle blij zijn met onze mooie KinderLabs!”

Foto: Wethouder Hartnagel opent in het bijzijn van de kinderen uit de wijk het nieuwe KinderLab (fotograaf Jan Kok)

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag