woensdag, mei 29, 2024

Wethouder Hartnagel opent KinderLab in Schenkel

- Advertisement -

Bij basisschool Klim-Op opende wethouder Jeugd Ans Hartnagel (Jeugd) vandaag het derde KinderLab van Capelle aan den IJssel. Kinderen en hun ouders kunnen nu ook in de wijk Schenkel terecht voor allerlei leuke en leerzame activiteiten. In 2018 en 2020 werden al KinderLabs geopend in Schollevaar en Middelwatering.

De locatie in de Florabuurt in Schenkel is nog tijdelijk, maar zal uiteindelijk een definitieve locatie krijgen. Wethouder Hartnagel: “We gunnen het de kinderen in Schenkel zo om een eigen KinderLab te hebben dicht in de buurt. Daarom zijn we blij dat we nu eerst in basisschool Klim-Op terecht kunnen. Als in 2024/2025 het Kindcentrum in de Florabuurt klaar is, krijgt het KinderLab daar de definitieve plek.”

De eerste weken draait het KinderLab nog niet op volle sterkte, maar dankzij de inzet van alle samenwerkende partijen is er een fraai ‘zomeraanbod’ van activiteiten.

KinderLab uniek Capels

Het KinderLab is een succesvol en uniek Capels concept. Wethouder Ans Hartnagel: ”Het is een veilige haven voor kinderen en hun ouders. Hier wordt op een laagdrempelige manier gewerkt aan belangrijke thema´s als gezondheid, gezonde leefstijl, taal, financiële educatie en talentontwikkeling. Ouders kunnen hier terecht met vragen over de opvoeding van kinderen en ondersteuning daarbij. We mogen in Capelle blij zijn met onze mooie KinderLabs!”

Foto: Wethouder Hartnagel opent in het bijzijn van de kinderen uit de wijk het nieuwe KinderLab (fotograaf Jan Kok)

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen