donderdag, juni 13, 2024

Indrukwekkend laatste eerbetoon voor motoragent Arno

- Advertisement -

Vandaag nemen familieleden, vrienden en collega’s afscheid van Arno. Honderden agenten maakten een erehaag voor de rouwstoet om een laatste eer te bewijzen.

Arno de Korte (47) was politieagent, motorrij-instructeur en bovenal geliefd. De schrok was dan ook immens groot toen hij vorige week tijdens zijn werk als agent om het leven kwam na een aanrijding. Een aanrijding die nooit had mogen gebeuren.

Honderden agenten eren Arno

Vandaag vertrok de rouwstoet vanuit de wijk Schollevaar en reed via onder andere de Van Ghentkazerne, Erasmusbrug en Coolsingel naar uiteindelijk Rotterdam The Hague Airport. De rouwstoet werd begeleid door onder andere motorrijders en andere voertuigen van verschillende politie-eenheden.

Op verschillende plekken langs de route stonden agenten en andere hulpverleners die allen een laatste eresaluut brachten aan hun collega. Vanuit het hele land plaatsten politieteams en collega’s online berichten om hun verdriet te delen.

Artikel gaat verder onder de foto‘s

Op Rotterdam The Hague Airport vindt de herdenkingsdienst plaats. Hierna wordt Arno in besloten kring begraven.

Artikel gaat verder onder de foto

Aangereden tijdens het werk

Arno was op die noodlottige dag, woensdag 7 juli, aan het werk op de motor. Hij zou een vrachtwagenchauffeur een stopteken hebben willen geven. Het vermoeden bestaat dat de chauffeur, een 45-jarige man uit Melissant, hierna opzettelijk een aanrijding heeft veroorzaakt, waarbij Arno om het leven is gekomen. De dader is doorgereden en later aangehouden. Hij zit momenteel nog in voorarrest.

Fotografie: Jeffrey Jacobs & Marco Smits

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen