zaterdag, mei 25, 2024

Capelse Tobias schaft zelf een AED aan in Schenkel

- Advertisement -

De 20-jarige Tobias heeft ervoor gezorgd dat er in Schenkel twee AED’s beschikbaar zijn gekomen. Tobias is blij dat ze er zijn. Een groot gedeelte van het aanschaf bedrag heeft hij zelf gefinancierd. Hij kreeg 1000 euro van de gemeente en investeerde zelf nog eens ruim 1400 euro, en dat allemaal om een buurtbewoner te kunnen redden bij een hartstilstand.

Tobias  werkt als vrijwilliger bij het Rode Kruis en voor de bloedbank Sanquin en weet hoe belangrijk het is dat er snel een AED aanwezig is bij een reanimatie. In heel de bloemenbuurt hangen er slechts twee en deze waren niet 24/7 bereikbaar.

Om de AED’s opgehangen te krijgen werd een inzamelingsactie gestart op initiatief van Tobias. Helaas bleken directe buren niet echt mee te willen doen, hij had voor 400 euro bij elkaar gesprokkeld, veel te weinig wanneer je weet dat een AED 1400 euro kost. Tobias wilde zijn plan echter doorzetten en besloot om bij de gemeente aan te kloppen. Het resultaat is dat er nu door de actie een AED hangt op het Ericaplein aan de Groen van Prinstrererschool. Degene die bij hem thuis is opgehangen heeft hij zelf grotendeels gefinancierd. De gemeente droeg 1000 euro bij.

Handhaving in Capelle reageerde eveneens enthousiast, zaterdagmiddag gingen ook zij een kijkje nemen. De gemeente heeft overigens sinds kort een motor in dienst. Ook deze motor is voorzien van een AED en kan meerijden in het geval van een reanimatie. Wanneer het druk is op de weg is de motor wendbaarder en kan naast de politie, brandweer en ambulance dienst snel ter plaatse zijn,

Gemeente enthousiast

De gemeente reageerde enthousiast op het initiatief van Tobias. “Het is belangrijk om een zo goed mogelijke dekking van AED’s te hebben, dat redt levens!. De hartverwarmende acties van enthousiaste bewoners helpen daar zeker bij”, zo reageert wethouder Marc Wilson.

Daarnaast wil wethouder Wilson ook benadrukken dat de gemeente kan helpen bij dergelijke acties: Bij de gemeente kan ook subsidie van 1000 euro worden aangevraagd, altijd goed om even te kijken of je voor die subsidie in aanmerking kunt komen! In het geval van Tobias hebben we de subsidieaanvraag kunnen honoreren.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen