donderdag, mei 23, 2024

Vrijwilligers van brandweer Capelle ontvangen nieuwe brandweerwagen

- Advertisement -

De vrijwilligers van de brandweerkazerne Slotlaan hebben woensdagavond voor het eerst hun splinternieuwe brandweerauto mogen bewonderen. Het gaat om een nieuwe tankautospuit die het 19 jaar oude voertuig waar zij momenteel nog mee rijden gaat vervangen. Het is de eerste nieuwe tankautospuit  van de lichting die meer voertuigen gaat vervangen. Zo wordt ook de tankautospuit van Krimpen aan den IJssel door hetzelfde model vervangen.

De nieuwe voertuigen zijn hypermodern en voorzien van de nieuwste snufjes en gereedschappen. Naast de nieuwe wagen is ook de inventaris volledig vernieuwd. Zo is het voertuig weer geschikt om jarenlang dienst te kunnen doen.

Voordat het voertuig daadwerkelijk in actieve dienst wordt genomen zal er eerst nog mee geoefend worden. Zo moeten de manschappen leren omgaan met de nieuwe pomp, en de inventaris die aanwezig is. Daarnaast moeten de chauffeur proefritten maken om veilig de weg op te gaan voor een spoedmelding met zwaailichten en sirenes.

De vrijwilligers in Capelle aan den IJssel zijn één van de slagkracht teams in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Zij kunnen worden ingezet om te assisteren bij grote branden in de gehele regio of het herbezetten van kazernes in de regio.

Het voertuig is momenteel weer terug bij de opbouwer Kenbri in Numansdorp, wanneer deze wordt overgedragen is nog niet bekend.

Foto : Jeroen van Zomeren.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen