woensdag, mei 29, 2024

Man (34) aangehouden als verdachte bij uitslaande brand aan de Norma

- Advertisement -

Vanochtend is een woning aan de Norma verwoest door een felle brand. Ook moesten de bewoners van meerdere omliggende woningen hun huis tijdelijk uit. De politie heeft een man aangehouden.

De brand werd opgemerkt rond kwart voor zeven. Bij aankomst van de brandweer was de brand uitslaand en was er sprake van forse rookontwikkeling. Hierop werden ook acht omliggende woningen ontruimd.

Opschaling

Door de hevigheid van de brand en dat het vermoeden bestond dat de bewoonster zich nog in de woning bevond, schaalde de brandweer op. Hierop kwamen extra brandweerlieden en materieel ter plaatse. Voorbereidend op een mogelijk zwaargewond slachtoffer werden ook een ambulance en traumahelikopter opgeroepen.

Bij het blussen van de brand werd de bewoonster niet aangetroffen. De vrouw kwam later aangelopen en was dus ongedeerd. Dat betekende niet dat het incident zonder slachtoffers was: een van de bewoners van de omliggende woningen had rook ingeademd en is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling van rookintoxicatie.

Aanhouding

De woning heeft zware schade opgelopen bij de brand. Team BrandOnderzoek (TBO) en de politie doen nader onderzoek naar de exacte oorzaak van de brand en om sporen veilig te stellen. De politie heeft laten weten een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te hebben aangehouden als verdachte. Er wordt namelijk rekening mee gehouden dat er sprake is van brandstichting vanwege een conflict in de relationele sfeer.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen