donderdag, mei 23, 2024

Vanaf nu prikken zonder afspraak mogelijk

- Advertisement -

Op alle locaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kan je vanaf nu zonder afspraak zowel de eerste als tweede vaccinatie krijgen. Dus ook bij de vaccinatielocatie in Capelle aan den IJssel.

Inmiddels is het grootste gedeelte van Nederland al gevaccineerd en is het minder druk op de verschillende priklocaties. Daarom is het vanaf nu niet meer nodig om vooraf een afspraak te maken.

Als je zonder afspraak een prik komt halen, kan het zijn dat je even moet wachten. De medewerkers moeten je namelijk registreren.

De meeste priklocaties wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Op Katendrecht prikt de GGD ook met het Janssen-vaccin en vanaf 23 augustus doen ze dat ook op vaccinatielocatie Schuttersveld in Rotterdam.

Dichtstbijzijnde vaccinatielocaties

Onze gemeente heeft een eigen vaccinatielocatie aan de Capelseweg 39 waar je zonder afspraak binnen kunt lopen.

Een andere vaccinatielocatie in de buurt is de priklocatie aan de Crooswijksestraat 93 in Rotterdam. Eerder meldden we ook de locatie in Nieuwerkerk a/d IJssel aan de Steenbakkerij 2, maar deze is afgelopen week gesloten. Voor meer priklocaties kan je kijken op de website van prikken zonder afspraak.

Let op de volgende dingen

Er zijn nog steeds een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het halen van een vaccin zonder afspraak:

  • Kom je voor de tweede vaccinatie? Dan moet dit hetzelfde vaccin zijn als de eerste keer.
  • Als je voor de tweede vaccinatie komt, dan moeten er voor het Pfizer-vaccin 21 dagen tussen de eerste en de tweede prik zitten. Voor het Moderna-vaccin moet je 28 dagen wachten. Voor het Moderna vaccin kun je overigens alleen nog in Ridderkerk terecht voor de 2e prik.
  • Vergeet geen geldig legitimatiebewijs en mondkapje mee te nemen. Je kunt ook vooraf al een gezondheidsverklaring invullen, zodat je sneller door kunt lopen.
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen