zondag, mei 19, 2024

EHBO Capelle verzamelt oud verband voor oefeningen

- Advertisement -

EHBO-vereniging Capelle vraagt mensen om verbanden die over de datum zijn, te doneren. Deze kunnen zij goed gebruiken voor oefeningen.

Je denkt er niet gelijk aan, maar verbandmiddel heeft een houdbaarheidsdatum. Dit komt omdat na een bepaalde tijd het verband niet meer steriel is. De kwaliteit en anti-bacteriële werking is dan niet meer gewaarborgd.

Voor mensen met een EHBO-kit thuis is het daarom goed om de spullen eens in de zoveel tijd te controleren en indien nodig te vervangen. Voor bedrijven kunnen verlopen middelen zelfs beboet worden bij een inspectie.

Verband over de datum doneren

Heeft u gaasjes, rolletjes, watten en andere verbandmiddelen, waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken? EHBO Capelle is namelijk heel blij met gedoneerd verband dat over de datum is. Dit gebruiken zij voor hun oefeningen, waarbij scenario’s worden geoefend met ernstige bloedingen. Zo wordt het oude verband toch gebruikt en blijft nieuw verband bruikbaar voor echte noodgevallen.

Waar kun je de oude EHBO-spullen inleveren? Dit kan bij onderstaande locaties en momenten:

  • tijdens de lesavonden (maandagavonden in september en oktober, bij Nut&Genoegen aan de Bermweg)
  • bij de EHBO’ers in Sporthal Schenkel, bij de vaccinatie
  • bij EHBO’ers in uw buurt
Heel veel verband over? Dan kan een afspraak gemaakt worden, dan haalt EHBO Capelle het zelfs op!
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen