woensdag, mei 29, 2024

Koninklijke Onderscheiding voor Piet Huurman

- Advertisement -

Burgmeester Peter Oskam heeft op zaterdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Capellenaar Piet Huurman. Piet is 75 jaar lid van de Rotterdamse voetvalvereniging XerxesDZB en daar al 50 jaar verzorger.  Voor deze verdiensten was speciaal voor de 82-jarige een feestmiddag georganiseerd bij ‘zijn’ voetbalvereniging. 

Het was voor het trouwe XerxesDZB-lid Piet Huurman een grote verrassing dat hij zaterdagmiddag niet het eerste elftal hoefde te verzorgen, maar dat er voor hem een feestmiddag was georganiseerd. Naast veel clubleden mochten ook zijn familie en kennissen aanwezig zijn.

Piet werd lid van Xerxes toen hij acht jaar oud was. Eigenlijk moest hij tien jaar zijn, maar hij mocht mee met zijn vrienden. Naast dat hij zelf enthousiast voetballer was, werd hij later ook jeugdleider.

Ondanks knieblessure toegewijd lid

Toen voetballen niet meer ging door een knieblessure, is hij gestart met een massagecursus, waardoor hij de jeugd kon verzorgen. Zo’n vijftig jaar geleden vroeg het bestuur Piet om het eerste elftal te verzorgen en dat deed hij met veel plezier en toewijding.

Burgemeester Oskam: “Het is een uitzonderlijke prestatie om zo lang trouw te blijven aan dezelfde club. Piet heeft honderden spelers aan zijn massagetafel gehad en ervoor gezorgd dat zij in topconditie waren. Daarnaast heeft Piet ook veel hand-en-spandiensten voor de club verricht, zoals onderhoud aan het clubgebouw en de velden.´

Piet is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen