donderdag, juni 13, 2024

Automobilisten rijden massaal over bussluis op Sinjeur Semeynsburg

- Advertisement -

Sinds de werkzaamheden voor de nieuwe rotonde aan Burgemeester van Dijklaan zijn gestart, zijn automobilisten massaal begonnen over de bussluis te rijden om niet om te hoeven rijden.

Vanwege de aanleg van de nieuwe rotonde is de Burgemeester van Dijklaan afgesloten tussen het Beatrijs Erf en de Herenburg. Verkeer in Schollevaar wordt daarom omgeleid.

Ondanks dat de extra reistijd slechts enkele minuten bedraagt, kiezen een hoop automobilisten ervoor om af te snijden via de bussluis op de Sinjeur Semeynsburg. Capelle Vandaag nam zelf een kijkje en in een half uur tijd namen een tien- tot twintigtal auto’s de busroute.

Bussluis bewust niet opengesteld

Veel inwoners vroegen zich vooraf al af waarom de bussluis gedurende de werkzaamheden niet werd opengesteld. Capelle Vandaag zette deze vraag door naar de gemeente, die antwoordde dat dit bewust niet gedaan is vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid.

De weg waar de bussluis ligt, is niet ingericht als doorgaande weg voor auto’s. De weg wordt voornamelijk gebruikt door kinderen die van en naar school fietsen. Ook heeft de bus de volledige weg nodig om door de bocht te komen. Met het gegeven dat de scholen volgende week weer beginnen, wil de gemeente de weg niet openstellen.

Overtreders riskeren boete

De gemeente heeft aangegeven al meerdere klachten te hebben ontvangen over de automobilisten die zich niks aantrekken van het inrijverbod. Er is onder andere gekeken naar de geplaatste omleidingsborden, maar deze zijn volgens de gemeente op orde.

Omdat de gemeente het inrijden liever voorkomt dan achteraf te beboeten, worden er gedurende bepaalde periodes verkeersregelaars ingezet om automobilisten tegen te houden. Bestuurders die alsnog in overtreding gaan, worden zonder waarschuwing op de bon (€95,-) geslingerd. Overigens doen automobilisten er sowieso goed aan die over de sluis te rijden, want dit kan ook schade veroorzaken aan de voertuigen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen