donderdag, juni 13, 2024

Bewoners Schollevaar beklagen zich over “puinhoop” van werkzaamheden

- Advertisement -

De vele werkzaamheden in Schollevaar zijn voor bewoners van de wijk inmiddels uitgegroeid tot een labyrint van omleidingen. Er zijn klachten vanwege de vele projecten die gelijktijdig van elkaar worden uitgevoerd met minimale voortgang. 

Meerdere bewoners beklagen zich over de vele projecten: “Je kan geen straat inrijden of je komt wel werkzaamheden tegen.” Daarnaast is er ook onbegrip over de keuze om meerdere bouwplannen gelijktijdig uit te voeren met daardoor minder beschikbare werkkrachten per project. Zo zijn de werkzaamheden in de zijstraten van de Vrijheidsdans al ruim een jaar bezig.

Met de aanleg van twee nieuwe rotondes op de Burgemeester van Dijklaan is de “puinhoop” compleet. Schollevaar Noord en Zuid zijn door de werkzaamheden van elkaar gescheiden. Wie vanuit de Dansenbuurt met de auto naar winkelcentrum de Piccassopassage wil rijden moet daarvoor een omleiding van vier en een halve kilometer rijden.

Veroudering riool reden van werkzaamheden

De gemeente is een groot aantal projecten tegelijk gestart vanwege het riool. Deze is sterk gedateerd en op meerdere plekken ingezakt. Hierdoor heeft het vervangen hiervan hoogste prioriteit en dat gaat gepaard met de nodige bouwoverlast en afgesloten straten.

Na het vervangen van het riool wordt ook gelijk de straat opgeknapt. Zo worden de wegen en voetpaden opgehoogd tot de originele hoogtes van eind 1989, ten tijde van de bouw van de meeste woningen.

Tekort PVC zorgde voor vertraging

Door een wereldwijd tekort aan PVC moesten helaas een aantal projecten worden stilgelegd. Er was mede door corona een schaarste en daardoor sterke prijsstijging in grondstoffen voor PVC. Gemeenten waren daardoor overgeleverd aan wat er nog op voorraad was en genoodzaakt (lopende) plannen te wijzigen.

Verwachte einddatum onbekend

Wanneer alle werkzaamheden gereed zijn, is nog niet bekend. Naar verwachting zouden alle lopende projecten in december afgerond moeten zijn. Alleen de rotondes op de Burgemeester van Dijklaan zullen nog een half jaar duren. De gemeente heeft gekozen voor een ruime planning, dus het kan zijn dat de aanleg hiervan eerder klaar is.

Goed nieuws in ieder geval voor de bewoners van de Radebuurt. Aankomende week wordt het asfalt voor het fietspad opnieuw aangelegd. Het ophogen is dan klaar en het speeltuintje achter de Pieter Mondriaanrade wordt dan aan het einde van dit jaar opnieuw ingericht. Dit geldt ook voor het groen aan de voorzijde.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen