woensdag, mei 29, 2024

Na 55 jaar Hovenflats wordt de afbraak zichtbaar

- Advertisement -

Wie hedendaags langs de Hovenbuurt loopt in het centrum van Capelle ziet dat de aannemer inmiddels begonnen is met het strippen van de Hovenflats. Een wijk welke in 1966 werd opgebouwd om zoveel mogelijk woningen te bouwen. Een unieke wijk waar veel van dezelfde flats werden opgetrokken. Honderden woningen waar je voor weinig kon vertoeven, werden in korte tijd gerealiseerd.

Nu 55 jaar later wordt de wijk weer afgebroken. Slechts twee van de flats zullen blijven bestaan. De nieuwe wijk de Harmonie gaat ervoor in de plaats komen. Luxe en vooral prijzige woningen zullen verrijzen in een waterrijke wijk. Van de straatnamen zoals het Valkenhof en de Sperwerhof komen hoogstwaarschijnlijk niet meer terug, maar hier is nog niets over bekend.

De flats waren voor veel Capellenaren een doorn in het hoog. Er was sprake van veel overlast en regelmatig waren er incidentjes. Dit nam toe toen Havensteder besloot om de woningen tijdelijk als anti-kraak woningen in te zetten. De buurt veranderde in een vuilnisbelt en tegen het einde deed het straatbeeld denken aan een oorlogsgebied. Na jaren van procederen was de kogel eindelijk door de kerk en konden eind mei dit jaar de flats overgedragen worden aan de projectontwikkelaar.

De nieuwe woonwijk zal gaan bestaan uit appartementen en woningen. Er komen ook 56 sociale huurwoningen terug in de wijk. Dit zijn de twee portiekflats die blijven staan en compleet gerenoveerd worden. Alles gaat eruit, alleen de muren blijven staan. De flats worden opgebouwd in dezelfde stijl als de nieuwe wijk.

De Harmonie wordt een groene en waterrijke wijk. Er is veel groen en straten zullen autoluw worden gemaakt. Er zal een overdekte parkeergarage gebouwd worden. Bij alle herenhuizen wordt er een parkeerplek bij de woning gemaakt. Op deze manier wordt het een kindvriendelijke wijk met vrijwel geen autoverkeer.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen