zondag, mei 19, 2024

Gemeenteraad beveelt Peter Oskam aan voor herbenoeming burgemeesterschap

- Advertisement -

Vanavond heeft de Capelse gemeenteraard bekend gemaakt Burgemeester Peter Oskam aan te bevelen voor herbenoeming van zijn burgemeesterschap.

De afgelopen maanden heeft een vertrouwenscommissie een voorstel voorbereid voor de herbenoeming van Peter Oskam. Afgelopen januari gaf Oskam te kennen dit graag te willen. Vanavond bogen de Capelse raadsleden zich over dit voorstel en werden het eens over de aanbeveling van Peter Oskam voor een nieuw ambtstermijn als burgemeester.

Nu de aanbeveling is uitgesproken door de gemeenteraad, staat niks in de weg om Peter Oskam opnieuw aan te laten stellen als burgemeester. Dit gebeurt officieel door de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zijn termijn wordt hiermee met nog eens zes jaar verlengd.

Loopbaan Peter Oskam

Oskam (CDA) is al sinds 2016 burgemeester van de gemeente. Voor het burgemeesterschap bekleedde hij vier jaar een zetel in de Tweede Kamer voor het CDA. Voor zijn politieke loopbaan maakte hij carrière bij onder andere de politie, het OM en Ministerie van Justitie. En wellicht opvallender is zijn werk als scheidsrechter in het betaalde voetbal geweest.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen