zondag, mei 19, 2024

Politie vermoedt zakelijk motief voor moord op Wisam

- Advertisement -

De politie is nog volop bezig om te achterhalen wie achter de dood zitten van Capellenaar Wisam Al-Abbasi. Gisteravond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak waarin de politie nieuwe informatie deelde.

Lees het artikel verder onder de video 

Afgelopen 23 juli werd aan het Valeriusrondeel een man meermaals beschoten tijdens het uitlaten van zijn hond. Het blijkt de 37-jarige Capellenaar Wasam Al-Abbasi. Hij komt enkele uren later te overlijden in het ziekenhuis.

De moord komt als een schrok voor de buurt. Iedereen kent hem als een lieve en rustige man bewoner. Hij was populair en werkte als DJ en organisator vanuit zijn bedrijf Iraqi Events. Hij was welbekend in de Iraakse gemeenschap, het land waar hij zelf ook oorspronkelijk vandaan komt.

Politie vermoedt zakelijk motief

De politie laat weten dat zij vermoeden dat juist het evenementenbedrijf heeft geleid tot zijn dood. Een woordvoerster laat in Opsporing Verzocht weten dat door corona zijn werk lange tijd stil lag en daardoor een aantal schulden had openstaan. Toch zag niemand, en waarschijnlijk ook Wisam, niet aankomen dat dit zou gebeuren.

Gebeurtenissen van die avond

De bewuste avond is Wisam buiten opgewacht door de schutter. Nadat hij meermaals schiet op zijn doelwit, rent de dader weg naar een auto, een rode Renault Clio, die klaar stond met bestuurder.

De vluchtauto werd langs de Burgemeester van Beresteijnlaan gedumpt en in brand gestoken. Hierna zijn de twee mannen een stuk verder de wijk ingerend en overgestapt in een andere auto. Hierna rijden ze in de richting van de A20 naar Rotterdam.

Tekst gaat verder onder foto

De vluchtauto wordt brandend teruggevonden aan de Burg. van Beresteijnlaan
Auto’s zijn mogelijk doorbraak in onderzoek

Beide auto’s blijken belangrijk voor deze zaak en kunnen met behulp van tipgevers zorgen voor een doorbraak.

De rode Renault Clio die gebruikt is als vluchtauto, is namelijk op 26 juni gestolen vanaf de Boeroestraat in Delft. Op camerabeelden heeft de politie kunnen zien dat de auto zich naar Capelle heeft verplaatst op de bewuste 23 juli van de fatale schietpartij. De politie wil daarom weten wie de auto tussen deze data heeft gezien in Delft.

Ook de tweede auto is belangrijk. De politie vermoedt dat het een Toyota Yaris betreft. Een belangrijk detail is dat de auto een kapot achterlicht aan de rechterkant had op die avond. De politie hoopt dat dit een belletje doet rinkelen bij mensen en eventueel meer informatie hebben over dit voertuig of de verdachten.

Tips melden

De politie komt graag in contact met mensen die iets kunnen melden dat eventueel bruikbaar kan zijn voor het politieonderzoek. Dit kan over de verdachten gaan, de vluchtauto’s of de afgelegde routes.

De politie is te bereiken op een tiplijn: 0800-6070. Ook kan Team Nationale Inlichtingen worden gebeld op 088-661 77 34. Uiteraard kunnen tips ook anoniem worden gedeeld op de website van Meld Misdaad Anoniem of via 0800-7000.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen