zondag, mei 19, 2024

Ruim 300 bekeuringen tijdens openbaar vervoerscontrole metrostation Capelsebrug

- Advertisement -

Bij een grootschalige vervoerscontrole op metrostation Capelsebrug zijn vrijdag ruim driehonderd bekeuringen uitgeschreven. De controle was een handhavingsactie van de RET en de politie. Handhavers en politieagenten werkten met elkaar samen om zoveel mogelijk te handhaven op onder andere het gebruik van een mondkapje en een geldig vervoersbewijs.

Dat niet iedereen zich aan de regels hield bleek wel aan het bizar aantal bekeuringen. Voor het niet correct dragen van het verplichte mondkapje in het openbaar vervoer leverde veel bekeuringen op. Ook het aantal zwartrijders was vrij hoog.

Foto : Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Wie metrostation Capelsebrug binnenreed of omhoog gelopen kwam wist niet wat er gebeurde. Tientallen Handhavers en politieagenten controleerden alle metro’s en reizigers die opvielen vanwege het niet dragen van het mondkapje werden uit de metro gehaald. De RET controleerde ondertussen in de rijtuigen op een geldig vervoersbewijs.

Resultaten
94x Bekeuring voor reizen zonder vervoersbewijs
158x Bekeuring voor reizen zonder mondkapje
37x Bekeuring voor niet op eerste vordering tonen legitimatiebewijs
15x Bekeuring overige, overlast geluid, roken op het perron, bedelen
2x Betalen openstaande boete van 159 euro en 164 euro
1x Aanhouding openbare dronkenschap

Foto : Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

Het grote deel van de reizigers die een bekeuring ontvangen pakten het sportief op. Een aantal van hen, een aantal jongeren vonden het onzin en reageerden met een grote mond richting de politie en de RET-ers. Een jongen die niet wilde luisteren om de metro te verlaten moest met gepast geweld uit de metro worden gezet. Bij controle bleek dat hij geen mondkapje droeg en geen geldig identiteitsbewijs kon overleggen. Voor beide feiten kreeg hij een bekeuring. De jongen vertrok na enig protest weer met de metro. Nog geen half uur later was hij weer de klos, nu werd hij weer gezien zonder mondkapje en nog steeds geen geldig legitimatiebewijs. Hij ontving opnieuw twee bekeuringen.

Een andere jongen, zichtbaar onder invloed van verdovende middelen werd gecontroleerd door de politie. Hij had een bijzondere manier van praten en werd uiteindelijk met enige dwang het station uitgestuurd. Hij mocht het gebied niet meer betreden, maar kwam even later toch weer terug. Agenten hebben hem daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Foto : Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs

De controles zijn nodig. Niet alleen om het veilig te houden, maar ook omdat we soms zien dat verdachten van diefstal vaak de metro pakken als vluchtroute. Soms komen ze in die drukte snel weg. Voor de politie en partners een extra reden om een controle als deze op te tuigen. Gelukkig was er ook een grote groep die zich wel aan de regels hield. Het Openbaar Vervoer moet veilig zijn, voor iedereen.

Foto : Nieuws op Beeld / Jeffrey Jacobs
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen