donderdag, juni 13, 2024

Ongeval met elektrische step op Hoofdweg

- Advertisement -

Vanochtend is een man gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hoofdweg en Capelseweg. 

De man reed op een elektrische step en stak even voor half negen de weg over toen hij door een auto geschept werd. Hij liep hierbij een forse hoofdwond op en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Toename (illegale) steps

Steeds vaker zijn dit soort elektrische steps te zien in het straatbeeld, maar deze zijn momenteel niet legaal. Dit komt omdat deze (nog) niet zijn goedgekeurd. Welke bijzondere ‘e-steps’ wel zijn toegestaan, kan je vinden op de website van het RDW.

Omdat deze steps niet zijn goedgekeurd, kun je deze niet verzekeren en mogen ze niet op de openbare weg. Doe je dit wel, dan bega je een strafbaar feit. De politie schrijft geregeld boetes uit of neemt deze steps in beslag.

Bij een ongeval zoals nu gebeurd is, kunnen de consequenties verder gaan. Je bent immers niet verzekerd. Er zal dan worden onderzocht wie aansprakelijk is en wie voor de schade opdraait. Mocht de bestuurder van de step schuldig blijken, dan zal deze zelf de schade moeten vergoeden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen