donderdag, mei 23, 2024

Oplevering 88 appartementen in voormalig postkantoor

- Advertisement -

Op maandagavond 20 september organiseerde ontwikkelaar Crossing Borders Development op verzoek van wethouder Maarten Struijvenberg een rondleiding in het Hof van Capelle voor raadsleden. Het Hof van Capelle is het nieuwe appartementencomplex op de locatie van het voormalig postkantoor in Capelle aan den IJssel. In het pand aan de Duikerlaan zijn 88 energie-neutrale appartementen gebouwd. De oplevering van de appartementen vindt deze maand plaats.

Het nieuwe complex omvat 88 appartementen in 4-8 bouwlagen inclusief circa 270 vierkante meters aan commerciële ruimte op de begane grond. Het gebouw bestaat uit energie-neutrale twee-, drie- en vierkamer appartementen, met een gedeeltelijk openbare binnentuin. Overdag is deze voor iedereen toegankelijk, ‘s avonds wordt de tuin afgesloten zodat er geen overlast voor de bewoners ontstaat.

Er is een halfondergrondse parkeerkelder voor zestig auto’s. In verband met de ligging in het centrum en dichtbij het openbaar vervoer wordt er gewerkt met een deelautosysteem.

Het appartementencomplex wordt bijna energieneutraal (BENG). De warmte voor verwarming en water wordt door middel van individuele warmtepompen (via zonnepanelen) opgewekt.

Van gebiedspaspoort naar plan

In mei 2015 zijn de eerste ideeën voor de toekomstige invulling van de locatie besproken met bewoners en omwonenden. Na diverse gesprekken en een inspraakperiode heeft de gemeenteraad in september 2016 het gebiedspaspoort PostNL vastgesteld.

Het gebiedspaspoort, dat eigenlijk een document is met spelregels en ambities voor deze locatie, was daarnaast ook een uitnodiging aan marktpartijen om te komen met een plan voor deze locatie.

Foto : Frans Bezooijen

Op 13 februari 2020 heeft wethouder Struijvenberg in aanwezigheid van de toekomstige bewoners de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw. Wethouder Struijvenberg: ‘Het is een mooi en levendig gebied geworden. Naast het nieuwe appartementencomplex staan twee nieuwe schoolgebouwen en in hetzelfde gebied staat ook het zwembad Aquapelle, dat in 2020 is opgeleverd. De woningen worden komende maand opgeleverd. Ook wordt de binnentuin binnenkort van groen voorzien.

Informatie over de verkoop en verhuur is te verkrijgen via makelaar Ooms te Capelle aan den IJssel en de projectontwikkelaar Crossing Borders Development.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen