maandag, februari 26, 2024

Vier jaar celstraf geëist voor beschietingen in Capelle aan den IJssel en Rotterdam

- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar celstraf geëist tegen de man die drie panden in Rotterdam en Capelle aan den IJssel zou hebben beschoten. Dit meldt RTV Rijnmond.

Januari dit jaar waren een Rotterdamse restauranteigenaar en diens familie het doelwit geworden. Verschillende woningen, waaronder die van de zoon van de restauranteigenaar in de Capelse wijk Fascinatio, en het restaurant in Rotterdam werden onder vuur genomen. Er raakte gelukkig niemand gewond.

De politie kwam bij het onderzoek een 24-jarige man uit Amsterdam op het spoor. Op camerabeelden kwam meermaals een huurauto in beeld die naar hem te traceren was en ook zijn telefoongegevens kwamen overeen met de locaties en tijdstippen van de beschietingen.

Bekentenis

De verdachte heeft bekend dat hij de schutter was bij drie van deze beschietingen en heeft in de rechtszaal spijt betuigt aan de familie. Hij verklaart schulden te hebben gehad en voor geld de beschietingen te hebben uitgevoerd.

Verdere uitleg geeft de verdachte echter niet. Zo wil hij niet kwijt hoeveel geld hij heeft ontvangen en wie de opdrachtgever is geweest.

Eis en uitspraak

Het OM vermoedt dat de man inderdaad in opdracht heeft gehandeld en betaald is voor de beschietingen. Voor de ten laste gelegde feiten is een celstraf geëist van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Op 8 oktober doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen