zaterdag, mei 25, 2024

Chauffeur Piet van buurtbus verleent eerste hulp bij ongeval

- Advertisement -

Buurtbuschauffeur Piet Koolmees heeft maandagmiddag eerste hulp verleend na het zien van een ongeluk op de Rivierweg in Capelle aan den IJssel. Maandagmiddag zag hij dat een oudere man met zijn fiets op de grond viel en stil bleef liggen. Hij bedacht zich geen moment en stopte zijn bus inclusief zeven passagiers en verleende eerste hulp aan het slachtoffer.

Piet Koolmees ging achter de man zitten en nam het telefoongesprek met 112 over van een gebrekkig Engelssprekende toerist. Hij vertelde wat er was gebeurd zodat ambulancepersoneel voorbereid op weg kon gaan. De oudere man bleek te zijn gevallen door de gladde tegels bij de inrit voor leveranciers op het Stadsplein.

Bestuurder Piet bleef zitten totdat het ambulancepersoneel het over kwam nemen. Ook personeel van de Wijnbar op het Stadsplein kwam toegesneld. Zij dekten het slachtoffer met een isolatiedeken af. De man had verschrikkelijk veel pijn doordat hij vermoedelijk zijn heup heeft gebroken, maar zichtbare verwondingen had de man verder niet. Nadat ambulancepersoneel was gearriveerd heeft Piet met de buurtbus en passagiers zijn rit weer vervolgd.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen