zondag, mei 19, 2024

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel ontvangt cheque opbrengst Passieconcert

- Advertisement -

Gistermiddag maakten burgemeester Peter Oskam van Capelle en Jan Prins van de Van Cappellenstichting de opbrengst bekend van de tiende editie van het Passieconcert in de Dorpskerk van Capelle. Een royale cheque van € 2.332,50 werd overhandigd aan Stichting Leergeld Hollandsche IJssel, het goede doel dat dit jaar aan het populaire Passieconcert was verbonden.

Tijdens het concert werd een bedrag van € 832,50 opgehaald. De Van Cappellenstichting besloot diezelfde avond hier nog eens een bedrag van € 1.500 aan toe te voegen. Daarmee kwam het totaalbedrag op € 2.332,50.

Stichting Leergeld aan den IJssel was maar wat blij met de royale gift van de organisatoren. Yolanda Holleboom, coördinator van de Stichting: “hiermee kunnen we een flink aantal kinderen net dat beetje extra bieden. Fietsen en computerapparatuur kunnen we gelukkig regelmatig verstrekken, maar soms is net wat meer nodig. Bijvoorbeeld een kind met een lichamelijke beperking waarvoor een fiets met versnellingen beter is of een grafische rekenmachine voor iemand op de middelbare school. Dit budget geeft ons die ruimte die we anders niet zouden hebben.”

In de Dorpskerk organiseerden op 25 september de gemeente Capelle aan den IJssel en de Van Cappellenstichting het jaarlijkse Passieconcert. Volgend jaar komt de opbrengst aan een andere goed doel uit Capelle ten goede.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen