zondag, mei 19, 2024

Capelle start met Week tegen Eenzaamheid

- Advertisement -

Donderdag gaat de Week tegen Eenzaamheid van start. Door de coronamaatregelen zijn de gevoelens van eenzaamheid toegenomen en zichtbaarder geworden. Daarom is er vanuit de Capelse Alliantie ‘Samen Tegen Eenzaamheid’ extra aandacht voor deze nationale week. Verschillende organisaties hebben in afstemming met de gemeente voor een uitgebreid programma gezorgd.

Vorig jaar zette wethouder Marc Wilson een handtekening onder het plan van aanpak ‘meer samen – minder eenzaam’. De Alliantie bestaat uit zo’n 30 Capelse organisaties die samen dit plan opstelden om eenzaamheid te voorkomen.

Wethouder Marc Wilson: “Eenzaamheid wegnemen doen we met elkaar. Dit vraagt aandacht en actie van ons allemaal. Van waarde zijn voor de ander, zingeving en een betekenisvol leven leiden. En dat zo lang mogelijk in goede gezondheid kunnen doen. Dat is wat ik alle Capellenaren gun! Eenzaamheid kan dit in de weg staan. Belangrijk zijn voor anderen en bezig zijn met dingen die je energie geven kan echt helpen. In Capelle is er gelukkig ontzettend veel mogelijk.”

Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober staan ontmoeting en verbinding centraal. Capelse organisaties maken zich sterk tegen eenzaamheid. Het hele programma is te vinden op www.capelleaandenijssel.nl/eenzaamheid  Er is gedacht aan Capellenaren van alle leeftijden, want ook jongeren voelen zich steeds vaker eenzaam. Op de website zijn ook tips te vinden om eenzaamheid aan te pakken en te voorkomen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen