dinsdag, april 16, 2024

Celstraf voor man die panden in Capelle aan den IJssel en Rotterdam beschoot

- Advertisement -

De man die begin dit jaar meerdere panden in zowel Capelle aan den IJssel als Rotterdam had beschoten, moet de cel in. Dit besloot de rechtbank op vrijdag 8 oktober.

De 24-jarige Amsterdammer kwam bij het politieonderzoek in beeld en werd hierop aangehouden. De man bekende drie van de beschietingen en betuigde spijt aan de slachtoffers.

Hij verklaarde in opdracht te hebben gehandeld en hiervoor betaald te zijn. Voor wie dit was en hoeveel hij precies betaald kreeg, weigerde de man te vertellen.

Familie doelwit

Een restauranteigenaar en diens familie waren het doelwit van de beschietingen. In de Capelse wijk Fascinatio werd het – toen leegstaande – huis van de zoon van de restauranteigenaar beschoten. De beschietingen vonden plaats op 18, 19 en 21 januari.

Eis en strafoplegging

Het Openbaar Ministerie eiste vier jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De straf van de rechter kwam iets lager uit, namelijk op drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk. De rechter heeft dit gebaseerd op soortgelijke zaken en de daarbijbehorende strafopleggingen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen