zondag, april 21, 2024

Byewaste breidt uit naar wijken Middelwatering en Oostgaarde

- Advertisement -

De app Byewaste wordt verder uitgebreid. Vanaf november kunnen ook de wijken Middelwatering en Oostgaarde de app gebruiken om onder andere oude boeken, kleding, elektronica en speelgoed te laten ophalen. De service is al beschikbaar in Schenkel, Capelle West, ‘s-Gravenland en Fascinatio.

Byewaste is in 2019 bedacht om inwoners een eenvoudige manier te geven om spullen gratis te laten ophalen. Het is bedoeld om zo de hoeveelheid restafval te verminderen en te werken naar een duurzamere en schonere gemeente.

In 2020 kon door samenwerking met Irado, Het Goed en de gemeente, de app voor het eerst in gebruik worden genomen in de eerste Capelse wijken. Nu komen daar nog twee wijken bij. De inwoners van Middelwatering en Oostgaarde ontvangen hier binnenkort een brief over van de gemeente.

Gefaseerde invoering

Door de invoering in meerdere fasen te starten, wil het bedrijf een soepel verloop kunnen garanderen, gaandeweg steeds meer leren over de wensen van hun doelgroep en de tijd willen hebben om hierop in te spelen (en om eventuele kinderziektes op te lossen).

De overige wijken moeten daarom nog even geduld hebben voordat ze ook gebruik kunnen maken van de app, maar dit zal op den duur wel gebeuren, zo laat het bedrijf op onze vraag weten: “We werken samen met de gemeente, Het Goed en Irado om uiteindelijk heel Capelle te bedienen. We doen dit in fases om een soepel verloop te garanderen. We zijn echter al bezig met het opstellen van een voorstel voor de resterende wijken.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen