woensdag, mei 29, 2024

Kunstwerk als hommage aan Anna Maria van Cappellen onthuld

- Advertisement -

Gisteren, vrijdag 29 oktober, is een hommage aan Anna Maria van Cappellen in de gemeente onthuld. Het kunstwerk werd onthuld door wethouder kunst en cultuur Harriët Westerdijk en staat in het van Capellenpark in de nieuwe buurt Couwenhoek.

In mei 2019 schreef de gemeente een prijsvraag uit voor het maken van een passend kunstwerk in nieuwbouwwijk Couwenhoek. Kunstenaar Martijn Schoots won de prijsvraag en maakte met ideeën van bewoners uit de wijk het ontwerp dat een eerbetoon is aan Anna Maria van Cappellen.

Anna Maria van Cappellen

Anna Maria van Cappellen richtte in 1892 samen met haar echtgenoot Johannes Nolen een ‘weldadige’ stichting op die de naam Van Cappellen Stichting zou dragen.

Wethouder Harriët Westerdijk onderstreept het maatschappelijke belang van de stichting: “De Van Cappellen Stichting heeft vandaag de dag tot doel om sociale, culturele en algemene belangen van de inwoners in de gemeenten Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel te ondersteunen. Daartoe worden sociale, maatschappelijke en culturele evenementen of projecten met een financiële bijdrage gesteund. Ik ben trots dat Capelle aan den IJssel eer betoont aan de oprichter.”

‘De Rode Beuk’

Kunstenaar Martijn Schoots heeft voor zijn ontwerp ‘De Rode beuk, met zitplek, boomhoogtemeter en idealenvenster” ook input opgehaald bij de nieuwe bewoners. De Van Cappellen Stichting droeg financieel bij aan de realisatie van dit kunstwerk en bouwbedrijf Heijmans – ook verantwoordelijk voor de bouw van Couwenhoek – heeft alle onderdelen geplaatst.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen