woensdag, mei 29, 2024

Door brand verwoest Ondernemershuis wordt in volle glorie hersteld

- Advertisement -

Ruim zeven maanden nadat een brand de woonwinkel Decor Wonen en ‘het Ondernemershuis’ aan de Lylantse Baan verwoestte, is bekend gemaakt dat ‘het Ondernemershuis’ zal worden hersteld.

Op 21 maart van dit jaar ontstond er brand in de woonwinkel en binnen korte tijd stond de gehele winkel in lichterlaaie. Ook de ernaastgelegen kantoorruimte met ‘het Ondernemershuis’ liep forse schade op. De brandweer was de hele dag bezig met blussen. De exacte oorzaak van de brand kon niet meer worden herleid.

Artikel gaat verder onder foto

Grote rookwolken trokken over Capelle aan den IJssel en de brandweer was de hele dag bezig met blussen

Na een hoop onderzoeken, door experts en deskundigen meldt Wim Schipper dat ‘het Ondernemershuis’ niet hoeft te worden afgebroken, maar weer in volle glorie hersteld zal worden: “We gaan hier dan ook per direct mee aan de slag. Het zal een omvangrijke klus worden, om te beginnen zal schade aan de betonconstructie worden hersteld.”

Ook wordt het gebouw gelijk toekomstbestendig gemaakt. Er wordt geïnvesteerd in verduurzaming, door onder andere het aanleggen van een goede klimaatbeheersing, gevelisolatie, wand- en plafondisolatie, een energiezuinige installatie voor zowel luchtbehandeling, liften, verlichting en datacommunicatie.

Een nieuwe toevoeging is dat er op de begane grond 8 zelfstandige bedrijfsunits worden gerealiseerd van ca 80m² met een eigen entree.

Medio augustus 2022 is de streefdatum om de eerste ondernemers weer te verwelkomen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen