donderdag, mei 23, 2024

Leerlingen Comenius College naar huis gestuurd na vondst asbest

- Advertisement -

Het Comenius College aan de Lijstersingel heeft de deuren gesloten na het aantreffen van asbest. Maandag hoopt de school weer open te gaan.

Update – Nader onderzoek heeft uitgewezen dat geen sporen van asbest zijn gevonden in de rest van het gebouw

Het asbest werd tijdens onderhoudswerkzaamheden gevonden in een afgesloten technische ruimte op de tweede verdieping van het gebouw.

Volgens protocol heeft de school daarna de leerlingen naar huis gestuurd. Op deze manier kan op een veilige manier onderzoek worden gedaan en het asbest worden verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf.

De school heeft de ouders en voogden van de leerlingen per brief geïnformeerd. De vondst kwam op een ongunstig moment: het was namelijk toetsweek. De gemiste toetsen worden later deze maand ingehaald.

Asbest

Lange tijd werd asbest gebruikt als bouwmateriaal. Asbest zijn een aantal mineralen die vanwege een aantal eigenschappen en de goedkope kosten verwerkt werden in een scala aan bouwproducten.

Pas na enige tijd werd algemeen bekend hoe schadelijk asbest is voor de gezondheid en werd het gebruik ervan gestopt. Het gezondheidsrisico vormt zich bij het inademen van losse asbestdeeltjes. Onaangeroerd vormt asbesthoudend daarom niet direct een gevaar. Maar bij verval, brand of sloop komen de asbestvezels vrij met alle risico’s van dien.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen