donderdag, mei 23, 2024

Capelse pleegouders in het zonnetje gezet door wethouder

- Advertisement -

Van 3 tot 10 november is de landelijke Week van de Pleegzorg. Wethouder Ans Hartnagel (Jeugd) ging hierom de ruim 75 gezinnen die hun deur en hart hebben geopend voor de pleegkinderen, in het zonnetje zetten.

Niet voor elk kind is een stabiele thuisomgeving vanzelfsprekend, terwijl dat enorm belangrijk is voor een kansrijke toekomst. ”Pleegouders geven deze kinderen – als dit niet meer (volledig) kan bij de biologische ouder – een veilig thuis.”, zo legt Hartnagel uit.

Ze vervolgt: “Zij openen hun wereld voor de kinderen en zorgen ervoor dat zij opgroeien in een warme, liefdevolle en veilige omgeving. Wij zijn hen daarvoor zeer dankbaar en ik wil de pleegouders dan ook een groot compliment geven!”

“Ik vind het mooi dat ik een bijdrage kan doen”

De heer en mevrouw Levy zorgen al ruim tien jaar voor hun twee kleindochters. Zij hebben de meisjes liefdevol opgenomen toen het bij vader en moeder niet meer lukte.

Pleegvader en opa Levy: “Als je opa en oma wordt verwacht je niet dat je de gehele zorg en opvoeding over moet nemen; dat is niet gemakkelijk. Maar we doen het met heel veel liefde en het houdt ons jong. Daarnaast is de ondersteuning en begeleiding die we van Enver krijgen ontzettend waardevol.”

Ook pleegmoeder Margreet Vlastuin heeft vol overtuiging gekozen voor het pleegouderschap: ”De aandacht die ieder kind verdient, komt niet altijd vanzelfsprekend. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage kan doen. Zorgen voor mijn pleegzoon geeft ontzettend veel plezier en voldoening.”

Meer pleegouders nodig

Langdurige pleegzorg heeft de voorkeur boven crisisopvang. Daarom zet de gemeente in op uitbreiding van het aantal pleeggezinnen. Ans Hartnagel:  “Als wethouder Jeugd vind ik het enorm belangrijk dat alle kinderen in Capelle gelijke kansen krijgen op school, in werk, in het leven! Door de Week van de Pleegzorg hoop ik dat er meer mensen in onze gemeente het pleegouderschap zullen overwegen.”

Waardering

Om de pleegouders te bedanken en waardering uit te spreken en om Capelse pleeggezinnen met elkaar in contact te brengen, organiseerde de gemeente samen met onder andere Enver de afgelopen jaren een high tea tijdens de Week van de Pleegzorg. Door corona was dat vorig jaar en helaas ook dit jaar niet mogelijk.

Als teken van waardering krijgen alle Capelse pleegouders een cadeaubon van de gemeente. Ook heeft hulpverlenersorganisatie Enver samen met een aantal Capelse ondernemers (Jumbo, ICI Paris XL, Rituals, Holland&Barret, Blokker, Petit restaurant Schollebos en Bakker Ammerlaan) gezorgd voor een goodiebag met cadeautjes voor de pleegouders.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Blijft het heel vreemd vinden dat als je wel geschikt bent als pleegouder voor kinderen van de kinderbescherming maar niet als pleegouder kan daar met me verstand niet bij. Geloof toch dat de kinderbescherming nog zwaardere gevallen heeft en nog sneller een plek zoekt dan via pleegouder.
    Maar ik heb het zoeken naar de verschillen en het antwoord erop opgegeven.

    Een voorheen langdurige opvang gezin

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen