donderdag, mei 23, 2024

Het regent klachten over geluidsoverlast door festival in Kralingse Bos

- Advertisement -

Al sinds vanmiddag komen er klachten van geluidsoverlast, afkomstig van het Bootstock Festival in het Kralingse Bos. DCMR Milieudienst Rijnmond zijn inmiddels aanwezig voor toezicht.

Nadat het festival vanwege corona al meermaals werd uitgesteld, is vandaag na bijna twee jaar weer het Boothstock Festival in het Kralingse Bos. Het geluid draagt echter ver en dit levert de nodige klachten op.

Omgevingsdienst DCMR Milieudienst Rijnmond zegt om half zeven ’s avonds al ruim 150 klachten te hebben ontvangen. Ook veel Capellenaren zeggen last te hebben van het geluid. Met name de urenlange monotone bas leidt tot ergernis. Team Handhaving van de gemeente zegt uit alle wijken klachten te ontvangen.

Toezichthouders omgevingsdienst aanwezig

Of het festival inderdaad te veel geluid produceert, is niet bekend. De dienst heeft toezichthouders bij het festival die meten of het festival de geluidsnormen naleeft.

Wees overigens niet bang dat de muziek de hele nacht doorgaat: het festival eindigt om elf uur.


Update

Ten tijde van het einde waren er 403 klachten binnengekomen, zo laat DCMR weten: “De wind draaide gedurende de avond van Zuid naar West. Hierdoor ontstond steeds een nieuwe groep melders die op grote afstand vooral overlast van bastonen ondervond. Naar aanleiding van het grote aantal meldingen heeft de gemeente Rotterdam de geluidsnorm tijdens het festival aangescherpt.” Of er inderdaad een overschrijding van de geluidsnorm is geweest, is niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen