donderdag, mei 23, 2024

Verhalen van vrijwilligers op Stadsplein

- Advertisement -

Dit jaar is het Nationaal Jaar van de Vrijwilliger. Op het Stadsplein zijn 21 zuilen opgeworpen met foto’s van vrijwilligers om ze hiermee in het zonnetje te zetten.

Naast de levensgrote foto’s hebben de zuilen ook QR-codes. Bij het scannen van deze code wordt een kort filmpje over de vrijwilliger getoond. Hierin vertellen ze hun verhaal.

Wethouder Marc Wilson van Vrijwilligersbeleid: “Deze mooie, inspirerende en integere verhalen verdienen het te worden verteld. Daarom heeft het college hiervoor uit het Denk&Doe Mee-fonds geld beschikbaar gesteld.”

Enorme behoefte én toegevoegde waarde van Capelse vrijwilligers

De verhalen zijn verzameld door de bibliotheek en Stichting Welzijn Capelle. Wethouder Wilson vervolgt: “De verhalen laten de mens achter de vrijwilliger zien, waarom mensen zich voor anderen inzetten en het verschil dat zij maken in de levens van anderen. Als wethouder Vrijwilligersbeleid zie ik de enorme behoefte én toegevoegde waarde van de Capelse vrijwilligers.”

Wethouder trots

Ook tijdens corona blijven vrijwilligers zich inzetten. ”Juist dat maakt me trots op de duizenden vrijwilligers in Capelle. Hoewel we vaak horen dat de maatschappij individualistischer wordt, laten deze vrijwilligers zien dat het ook anders kan: belangeloos, met liefde, enthousiast en energiek helpen waar nodig. Daarvoor maak ik een diepe buiging!”, zo sluit Wilson af.

De tentoonstelling op het Stadsplein duurt voort tot 7 december. “Ik hoop dat deze verhalen anderen ook inspireren om vrijwilligerswerk te gaan doen!”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen