zaterdag, mei 25, 2024

Dode en meerdere gewonden bij brand in flat Reviusrondeel

- Advertisement -

Afgelopen nacht is een vrouw komen te overlijden bij een zeer grote brand in een flat aan het Reviusrondeel. Drie anderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht.


Update 15 november – De politie heeft een aanhouding verricht en zegt uit te gaan van brandstichting.


Even na half drie is de brand begonnen in een woning op de twaalfde verdieping. De vlammenzee sloeg later over naar het dak. Tientallen woningen zijn door de hulpverleners ontruimd.

In het brandadres waren vier mensen aanwezig. Hulpverleners probeerden één van hen nog te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. De drie anderen zijn met rookintoxicatie naar het ziekenhuis vervoerd. Drie bewoners van omliggende woningen zijn ter plekke behandeld voor de ingeademde rook.

De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen bij sportcomplex Aquapelle. Een aantal van hen is inmiddels alweer thuis, maar een deel heeft alternatieve opvang gekregen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is vooralsnog niet bekend. Er zal verder onderzoek worden verricht.


Rectificatie: Eerder hadden wij bericht op basis van informatie van de hulpdiensten dat het fatale slachtoffer een man was. Uit latere berichtgeving blijkt dat dit een vrouw is, waarna wij het bericht hebben aangepast.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen