woensdag, mei 29, 2024

Wegbezuinigde buslijn 37 wordt vervangen door buurtbus en Arriva-lijn

- Advertisement -

Vanaf 10 januari 2022 wordt buslijn 37 in Capelle vervangen door de Capelse buurtbus in samenwerking met Arriva lijn 383. Hiermee realiseert de gemeente Capelle een alternatief voor reizigers naar bijvoorbeeld het IJsselland Ziekenhuis.

Buslijn 37 van de RET komt te verdwijnen door teruglopende inkomsten door corona. Hierdoor moet het vervoersbedrijf bezuinigingen doorvoeren. Een van de bezuinigingen is het verdwijnen van de buslijn.

Alternatieven

Wethouder Maarten Struijvenberg is teleurgesteld dat buslijn 37 verdwijnt, maar heeft zich ingezet voor een goed alternatief voor de reizigers: “De bezuinigingen in de metropoolregio raakten ook Capelle, maar we hebben direct gezocht naar een alternatief om de reizigers niet in de kou te laten staan.”

Met verschillende partners wordt het verdwijnen van lijn 37 opgevangen. “Samen met de geweldige vrijwilligers van de Buurtbusvereniging Capelle en Arriva hebben we vanaf 10 januari een alternatief. Er komt een derde buurtbus en de route van lijn 383 van Arriva wordt aangepast, zodat onder andere het IJsselland Ziekenhuis bereikbaar blijft’’, zo voegt Struijvenberg toe.

Buurtbussen en Arriva-lijn

De drie buurtbussen zullen zorgen dat de route van lijn 37 wordt ingevuld. Daarmee blijft het IJsselland Ziekenhuis op werkdagen goed bereikbaar voor Capellenaren die als patiënt of bezoeker naar het ziekenhuis moeten.

Ook de eigen pendeldienst van het IJsselland ziekenhuis, die 4 x per uur tussen het ziekenhuis en metrostation Schenkel rijdt, is op 1 oktober weer gaan rijden na gestopt te zijn vanwege corona.

Naast de buurtbus neemt vervoerder Arriva met buslijn 383, de route Capelle Centrum – Capelsebrug over van lijn 37. De buurtbus en lijn 383 rijden op werkdagen samen twee tot drie keer per uur op deze route. Hiermee is het drukst bezette gedeelte van de route van lijn 37 vanaf januari beter bereikbaar. In vergelijking: buslijn 37 rijdt nu maar één keer per uur.

Goede hoop voor terugkeer lijn 37

De bezuinigingen zijn in principe tijdelijk tot eind 2022 en de hoop is dat buslijn 37 uiteindelijk weer terugkeert. “Vanuit Capelle blijven we in de metropoolregio in gesprek om zo snel als mogelijk de volledige dienstregeling van buslijn 37 weer te laten rijden.”, zo laat de wethouder weten.


Chauffeurs gezocht

De Buurtbusvereniging kan versterking van nieuwe vrijwillige chauffeurs goed gebruiken. Vrouwen en mannen tussen van 21 en 75 jaar, in bezit van een rijbewijs kunnen zich hiervoor aanmelden. Een opleiding en een inwerktraject maken deel van de procedure uit. Meer informatie is te lezen op www.buurtbuscapelle/vrijwilligers

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen