dinsdag, april 16, 2024

Vuurzee bij zeer grote brand bij loods met deelscooters aan Radarstraat

- Advertisement -

Aan de Radarstraat woedt momenteel een zeer grote brand in een bedrijfspand. In de wijde omgeving is het vuur en de rook zichtbaar. De brandweer is nog altijd bezig met bluswerkzaamheden. Het bedrijf moet als verloren worden beschouwd.

Rond negen uur is de brand uitgebroken bij een bedrijfspand van Felyx. Het bedrijf verhuurt scooters door middel van een app. In het bedrijf schijnen veel scooteraccu’s in brand te zijn gevlogen, wat de brand verergerd heeft.

Vrij snel sloegen de vlammen uit het dak. Het pand is compleet verloren gegaan. Twee personen zijn voor rookintoxicatie behandeld door het ambulancepersoneel. Eén van hen is naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Even voor één uur ’s nachts gaf de brandweer aan nog uren nodig te hebben om te blussen.

Een jaar geleden, op 28 oktober 2020, was er ook brand ontstaan in het bedrijf. Ook toen gaven de accupakketten problemen. De brandweer had de brand namelijk snel onder controle, maar was toen nog lange tijd bezig om de accu’s te koelen, zodat deze niet opnieuw ontbrandden.

NL-Alert

Door de wind trekt de rook in de richting van Krimpen aan den IJssel. Mensen die last hebben van de rook moeten ramen en deuren sluiten en eventueel de ventilatie uitschakelen. Teams van de brandweer verrichten in de omgeving metingen.

Er is inmiddels ook een NL-Alert verstuurd naar delen van Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Ook rijdt politie in omliggende wijken rond om mensen aan te raden naar binnen te gaan. Ook zijn tientallen woningen ontruimd.

Burgemeester aanwezig en noodopvang bij Aquapelle

Voor mensen die momenteel niet naar huis kunnen, is noodopvang geregeld bij Aquapelle. RET bussen staan klaar bij de hoek van de Admiraal Helfrichweg en de Kompasstraat om deze mensen te vervoeren. Burgemeester Oskam is ter plaatse om zich te laten informeren en mensen bij te staan.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen