5.5 C
Capelle aan den IJssel

Feestelijke aftrap buurttuin in Florabuurt

- Advertisement -

Wethouder Ans Hartnagel heeft afgelopen zaterdag samen met de bewoners gevierd dat de Capelse Florabuurt volgend jaar een buurttuin krijgt. Er zijn bloembollen geplant en wensen voor de tuin opgeschreven. Bewoners kunnen in de buurttuin samen genieten van bloeiende planten, groenten verbouwen en fruit telen.

De komst van de buurttuin is onderdeel van de Gebiedsvisie Florabuurt en komt aan de Dotterlei tussen de flat ‘Het Truweel’ en de jeu-de-boulesbaan. De bewoners gaan zelf het onderhoud samen doen.

Met de ontwikkelingen in de buurt willen Havensteder, de gemeente Capelle aan den IJssel en Pameijer een nieuwe impuls geven aan de Florabuurt. Dat willen zij doen met 25 acties, waarvan de komst van de buurttuin er één is.

Er is inmiddels een groep van tien betrokken en hardwerkende bewoners die zich inzetten voor de buurttuin. Als u ook interesse heeft om in de toekomst een handje te helpen in de buurttuin, dan kunt u zich aanmelden bij buurtcoach Miranda de Bus via m.debus@welzijncapelle.nu.

- Advertisement -
spot_img

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen