zaterdag, mei 25, 2024

Overeenkomst voor herontwikkeling Mient-Midden ondertekend

- Advertisement -

De gemeente en ontwikkelaar Puka Projectontwikkelingen hebben gisteren beide hun handtekening gezet onder de overeenkomst dat de start inluidt van de ontwikkeling van Mient-Midden. Op het oude bedrijfsterrein komen 28 woningen en 46 appartementen te staan.

Al sinds 2016 wil de gemeente het gebied herontwikkelen en kregen projectontwikkelaars de kans om ideeën aan te dragen. De keuze kwam te vallen op de Capelse ontwikkelaar Puka Projectontwikkelingen en werd dit vrijdag officieel bevestigd met het neerzetten van de handtekeningen.

“Enorm leuke uitdaging”

“De Mient is een speciaal gebied in Capelle. Met de plannen realiseren we weer een aantal nieuwe woningen waar zo ontzettend veel behoefte aan is. We sluiten met de plannen ook aan bij het gebied en geven het op deze manier het industriële karakter dat zo goed past”, aldus wethouder Struijvenberg (stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening).

“De gemeente Capelle maakt woonbeleid met visie en lef. Dat maakt het een enorm leuke uitdaging om dit soort projecten te realiseren. Met dit plan geven we een passend antwoord op de grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige woningen in deze regio.”, aldus Anton van der Heiden, eigenaar Puka Projectontwikkeling.

Wandelingen voor omwonenden

Eerder zijn al meerdere bijeenkomsten, zowel fysiek als online, gehouden waar het voorstel gepresenteerd werd aan Capellenaren en waar zij hun eigen inbreng konden geven.

In december zullen wandelingen worden georganiseerd voor bewoners uit de omgeving. De omwonenden horen dan uitgebreid over de plannen van de architect en de ontwikkelaar.

Start en oplevering

Naar verwachting start de bouw in 2022 en worden de woningen in 2024 opgeleverd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen