woensdag, mei 29, 2024

Martin van Gent uit Leefbaar Capelle gestapt, coalitie verliest meerderheid

- Advertisement -

De coalitie van Leefbaar Capelle en VVD hebben de meerderheid in de gemeenteraad verloren, nadat Martin van Gent uit de Leefbaar Capelle-fractie is gestapt.

In een bericht heeft Van Gent zijn vertrek aangekondigd. Daarin spreek hij van een ‘steeds zwaarder wordende juk van Leefbaar’. Het gevoel heerst dat de individuele meningen van partijleden niet gerespecteerd worden en met zaken moeten instemmen om de wethouders niet af te vallen.

Onbetaald lidmaatschap

Ans Hartnagel, momenteel wethouder namens Leefbaar Capelle en lijsttrekker voor komende verkiezingen, reageert telefonisch enigszins verbouwereerd op het vertrek van Van Gent. Ze zegt dat het zijn keuze is om te vertrekken, maar dat de situatie zoals Van Gent het schetst net even anders ligt.

Van Gent zou namelijk vorige week nog bij een selectiecommissie hebben gesolliciteerd. Daarmee zou hij aangegeven hebben namens Leefbaar Capelle verkiesbaar te willen zijn bij de komende gemeentelijke verkiezingen. De commissie zou hem hebben afgewezen, omdat hij al geruime tijd geen lidmaatschap meer zou hebben betaald en daardoor geen lid meer is van de partij. Daarom staat hij dan ook niet op de volgende kieslijst.

De beweegredenen zoals gegeven door Van Gent worden dus ook niet herkend door Hartnagel: “Als het zo erg was geweest, had hij niet nog vier jaar door gewild bij Leefbaar.”

Geen zorgen om verlies meerderheid

Met het vertrek heeft de coalitie van Leefbaar Capelle en VVD de meerderheid verloren in de 33-koppige gemeenteraad. Hartnagel maakt zich ondanks het vetrek van haar collega geen zorgen hierover: “De gemeente bestaat gelukkig uit meerdere partijen die daar zitten in het belang van Capelle en niet in het belang van hunzelf of om Leefbaar iets te flikken”.

Van Gent maakt periode af met eigen fractie

Van Gent heeft aangegeven deze periode – tot de verkiezingen van volgend jaar – af te maken als ‘fractie van Gent’. Zijn politieke carrière telt nu twaalf jaren. Wat Van Gent hierna zal gaan doen, is niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen