maandag, april 15, 2024

Capellenaar (28) meldt zich na nieuwe beelden van Rotterdamse rellen bij Opsporing Verzocht

- Advertisement -

Een 28-jarige man uit Capelle aan den IJssel heeft zich bij de politie gemeld, nadat hij zichzelf herkende bij de nieuw getoonde beelden bij Opsporing Verzocht.

Afgelopen dinsdag besteedde het programma opnieuw aandacht aan de rellen in Rotterdam van 19 november. In die uitzending werden nog eens zes nieuwe verdachten herkenbaar getoond.

De Capellenaar herkende zichzelf en belde gelijk naar de politie. Hij heeft zich woensdagochtend op het politiebureau gemeld waar hij is aangehouden. De herkenbare beelden van hem zijn daarna gelijk offline gehaald.

Tot nu toe werden er na de rellen vijf verdachten aangehouden naast de 49 personen die tijdens de rellen zelf al werden gearresteerd.

Maandenlange celstraf hangt boven het hoofd

De Capellenaar wordt verdacht van het plegen van openlijk geweldpleging. De kans is groot dat hij ook snel voor de rechter komt en vermoedelijk een aantal maanden gevangenisstraf krijgt opgelegd.

Afgelopen weken zijn namelijk al een handjevol relschoppers voor hetzelfde strafbare feit berecht. Zij kregen allen drie maanden celstraf en een gebiedsverbod voor het centrum van Rotterdam voor de duur van een jaar. Een aantal van hen moest daarnaast ook een schadevergoeding betalen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen