maandag, april 15, 2024

Jubileumeditie Capelse Tweedaagse kan doorgaan

- Advertisement -

De 25e Capelse Tweedaagse kan onder de huidige coronaregels doorgaan. Dit heeft de Rotterdamse Wandelsportvereniging (RWV) laten weten. Wel zorgen de geldende maatregelen voor enkele aanpassingen.

Op zaterdag 18 en zondag 19 december kunnen weer de vertrouwde 5-, 10-, 15-, 25- en 35-kilometerroutes gelopen worden. Alle afstanden volgen beide dagen verschillende routes door het Schollenbos en het Hitlandgebied. Op dag één gaan de 25 en 35 km naar de Krimpenerwaard en op dag twee richting Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ook kan er ‘virtueel’ mee worden gedaan. Deelnemers die inschrijven voor de virtuele wandeling kunnen de Capelse Tweedaagse dan op een andere datum wandelen, of ze maken een eigen route in een zelf gekozen omgeving.

Jubileum

Het is de 25e editie van de Capelse Tweedaagse en daarom is er ook een speciale medaille beschikbaar. Voor één dag een medaille en voor twee dagen een medaille met draagspeld.
De medaille ontvangt u aan de finish. Deelnemers die inschrijven om virtueel deel te nemen ontvangen de medaille via PostNL.

Corona

De geldende maatregelen staan toe dat het evenement kan plaatsvinden, maar dit zal dus wel in aangepaste vorm gebeuren. Zo laat de organisatie weten dat er nauwelijks binnen-rusten door de organisatie zijn vast te leggen: “We blijven tot het laatst in gesprek met meerdere partijen om te kijken wat er mogelijk is. Het is echter reëel om te stellen dat de rustmogelijkheden beperkt zijn.”

Inschrijving is uiteraard nodig voor deelname. Per tijdblok starten vijftig deelnemers. Je maakt bij inschrijven dus een keuze voor een afstand en een tijdblok.

Het startbewijs wordt opgehaald op Sportpark Schenkel bij KCC. Omdat de aanmelding buiten plaatsvindt, is er geen coronatoegangsbewijs nodig. Een toegangsbewijs is wel nodig voor consumptie in de kantine bij de start/finish.

Meer informatie of aanmelden

Op de website van de organisatie, de Rotterdamse Wandelvereniging, kan je meer informatie vinden. Over enkele dagen starten inschrijvingen. Ook dit zal worden weergegeven op de website.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen