woensdag, mei 29, 2024

Capelse VVD wil zorgboerderij naar gemeente halen

- Advertisement -

Er zijn in Capelle ongeveer vijftig kinderen die gebruik maken van een zorgtraject via een zorgboerderij. Daarvoor moeten zij naar een boerderij in Berkenwoude of Zoeterwoude. De VVD in Capelle wil onderzoek of er in onze eigen gemeente een eigen zorgboerderij gerealiseerd kan worden en dient daarvoor een motie in tijdens komende raadsvergadering.

Met de motie verzoekt de partij het college om te onderzoeken of er geschikte locaties zijn in de gemeente om een zorgboerderij te realiseren, of dat het mogelijk is om de bestaande kinderboerderij Klaverweide ook de functie van zorgboerderij kan gaan vervullen.

Raadslid Kolster (VVD) geeft aan dat dit het geschikte moment is om te onderzoeken of een Capelse zorgboerderij gewenst is: “Het dichtbij kunnen houden van Capelse kinderen pakt positief uit voor de gezinnen die daarmee te maken hebben. Tegelijkertijd kan dit worden gerealiseerd op een geschiktere locatie voor de kinderboerderij. Win-win.”

De partij vindt het belangrijk dat kinderen die specialistische zorg nodig hebben, deze kunnen krijgen zonder de gemeente te hoeven verlaten. Ook denkt de VVD dat een zorgboerderij in eigen gemeente ervoor kan zorgen dat vervoerskosten omlaag gebracht kunnen worden en dat er zo minder kosten worden gemaakt in de jeugdzorg.


Wat is een zorgboerderij?

Een zorgboerderij is een instelling voor dagbesteding voor kinderen die zorg of begeleiding nodig hebben. Zorgboerderijen bieden een veilige plek om op krachten te komen en om te ontwikkelen. Ze verbouwen er met elkaar gewassen of verzorgen er dieren en krijgen zo het gevoel aan de samenleving bij te dragen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen