woensdag, mei 29, 2024

Plannen voor groot studentencomplex in Fascinatio op losse schroeven

- Advertisement -

De komst van het complex voor vierhonderd studenten gaat voorlopig niet door. De betrokken partijen gaan terug naar de tekentafel om te kijken of het huidige plan nog wel past binnen de gedachten van de gemeente.

Het studentencomplex is bedoeld voor jongeren die studeren aan de Erasmus Universiteit of Hogeschool van Rotterdam. In het complex zouden vierhonderd zelfstandige (dus met eigen badkamer en keukenblok) studio’s worden gerealiseerd en zouden eigen faciliteiten voor de studenten bevatten.

Mislukt participatieproces

Veel bewoners zaten niet op het massale complex te wachten. De komst van vierhonderd studenten zou de samenstelling van de woonwijk stevig uit evenwicht brengen en er zijn forse zorgen over overlast. Daarnaast beklagen de wijkbewoners zich over de grootte van het complex en dat deze niet conform de richtlijnen van de gemeente zijn.

Uit de verhalen gegeven door bewoners en bewonersverenigingen is te concluderen dat het participatieproces ook niet correct werd uitgevoerd. In een speciaal opgezette hoorzitting konden ook alle levende zorgen niet worden weggenomen door de ontwikkelaars en wethouder.

Na afloop van de hoorzitting werd aangegeven dat de ontwikkelaars wel voldoende inspraakmomenten hadden georganiseerd en leken niet bereid alsnog wijzigingen door te voeren in de bouwplannen.

Stemming over project van agenda gehaald

Het was dan ook een verrassing toen bij afgelopen raadsvergadering op verzoek van de wethouder alsnog het debat en de stemming over het project van de agenda werd gehaald. Het lijkt erop dat het project een stemming niet zou overleven en in overleg is besloten toch de plannen aan te passen.

Burgemeester Peter Oskam vond ook dat er gekeken moet worden of er mogelijk nog aanpassingen mogelijk zijn. Per raadsbrief is er contact opgenomen met de ontwikkelaar om te kijken of de plannen nog kunnen worden aangepast, zodat de zorgen van bewoners weggenomen kunnen worden.

Terug naar de tekentafel

De ontwikkelaar heeft toegezegd terug te gaan naar de tekentafel om te kijken wat er mogelijk is, zodat de wensen van het stadsbestuur, de bewoners en de komst van de campus dichter bij elkaar komen liggen.

Wanneer de nieuwe plannen ter tafel komen is nog niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen