zondag, mei 19, 2024

Lockdown harde klap voor ondernemers en feestdagen vieren we met maximaal 4 gasten

- Advertisement -

Keiharde maatregelen moeten er de komende week voor zorgen dat de overheid tijd om de opmars van de Omikronvariant af te remmen. Met de plotselinge lockdown zien restauranthouders en winkeliers hun laatste hoop om dit jaar financieel nog een beetje goed af te kunnen sluiten in rook opgaan.

In landen om ons heen zorgt de nieuwe variant voor een bijzonder hoog aantal besmettingen. Uit onderzoek blijkt dat de huidige vaccinaties zonder boosterprik mogelijk niet voldoende bescherming. Met de harde lockdown die tot zeker 14 januari van kracht is hoop de overheid tijd te winnen zodat iedereen ouder dan 18 jaar de mogelijkheid krijgt om een boosterprik te halen.

Volledige sluiting doodsteek voor horecaondernemers
Waar de feestdagen normaal gesproken voor goede omzetten zorgt, is het voor de horeca-ondernemers een bittere pil, door de huidige beperkingen tot 17.00 uur open werd er creatief omgegaan door een lekkere lunch of een vervroegde brunch in te zetten. Inkopen zijn gedaan en het moest een feestje worden.

Ook winkels gesloten
Naast het sluiten van de horeca is de lockdown ook voor winkeliers een doodsteek. Waar veel mensen nog kerstinkopen wilden doen moet dat nu online of via het Click&Collect systeem. Een snelle blik op de website van diverse winkelketens blijkt dat het systeem nog niet actief is. Het opzetten van een dergelijk systeem brengt een hoop technische voorbereidingen met zich mee. Steun de lokale ondernemer en probeer ze te bellen om alsnog je kerstcadeaus op te halen.

Kerstcadeautjes mogelijk niet op tijd door drukte bij pakketvervoerders
Wie nu nog kerstcadeaus wilt bestellen moet er rekening mee houden dat het cadeau mogelijk niet meer op tijd is. Doordat mensen massaal online bestellen is er een gigantische piek ontstaan bij de pakketvervoerders. Zij zullen alles op alles moeten zetten om de extra stroom aan pakketjes te kunnen verwerken.

Overzicht maatregelen

  • Alle niet-essentiële winkels zijn dicht, dit zijn bijvoorbeeld kappers en speelgoedwinkels
  • Horeca, bioscopen, theaters en pretparken gesloten
  • Scholen en Bijschoolse opvang dicht tot 10 januari, dit wordt mogelijk verlengd tot en met 14 januari. (De kinderopvang blijft voorlopig wel open)
  • Supermarkten open tot 20.00 uur, ook apotheken en drogisterijen mogen open blijven
  • Groepsgrootte en advies bezoek thuis gaat naar twee personen en 1,5 meter afstand. Ook buiten moet je er dus rekening houden dat samenscholen niet is toegestaan, hier kan handhavend tegen worden opgetreden.
  • Tijdens de feestdagen advies voor ontvangen van maximaal 4 mensen en een zelftest. Dit geldt ook voor de groepsgrootte op straat.
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen