zondag, mei 19, 2024

Martin van Gent gaat verder met nieuwe lokale partij

- Advertisement -

Martin van Gent gaat komende gemeenteraadsverkiezingen verder met een nieuwe lokale politieke partij: Capels Bewoners Belang (CBB). Het nieuws werd gisteren wereldkundig gemaakt door Martin van Gent. 

Van Gent zetelt momenteel als ‘Fractie van Gent’ in de gemeenteraad, nadat hij nog geen maand geleden uit Leefbaar Capelle was gestapt. Hij gaf aan de huidige periode uit te zitten als eenmansfractie. Nu is dus ook de bevestiging dat hij zich bij volgende gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar zal stellen.

Samenwerking met Marita Pengel

Bij de komende verkiezingen werkt Van Gent samen met Marita Pengel. Pengel heeft ook eerder in de gemeenteraad gezeteld. In 2010 kwam zij met voorkeursstemmen in de raad namens de PvdA. Die periode stapte Pengel uit de PvdA en ging ook verder onder de naam Capelle.NU!. Tijdens de verkiezingen in 2014 haalde Pengel ook met haar eigen partij een zetel binnen.

Van Gent en Pengel zullen samen verdergaan als nieuwe lokale partij, genaamd Capels Bewoners Belang. De partij is officieel aangemeld en zal daarmee op de kieslijst staan bij komende verkiezingen.

Wat kunnen we verwachten?

Een duidelijke politieke koers is nog niet op te maken uit het gepubliceerde persbericht. “Wij zijn niet links of rechts maar gewoon Capels. Een samengestelde lokale partij die de Capelse samenleving weerspiegelt.”, zo valt te lezen.

De speerpunten zoals gegeven in het persbericht van CBB zijn een vanzelfsprekendheid: een schone en veilige leefomgeving, betaalbare woonlasten, ontwikkeling voor jongeren, aandacht voor ouderen.

Oproep tot participeren

Wel legt de partij de nadruk op participatie van de Capellenaar. Er wordt dan ook een oproep gedaan aan Capellenaren om vooral mee te werken met de partij hun verkiezingsprogramma, zodat de belangen van de gemeente en de inwoners behartigd worden. Meepraten met de partij kan via capelsbewonersbelang@gmail.com

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen