maandag, april 15, 2024

OM vervolgt vrachtwagenchauffeur voor moord op motoragent Arno de Korte

Chauffeur heeft niet geremd

- Advertisement -

Het Openbaar Ministerie vervolgt de vrachtwagenchauffeur Edwin M. voor moord op motoragent Arno de Korte uit Capelle aan den IJssel. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte niet heeft geremd en gewoon is doorgereden. De motoragent werd door de vrachtwagen in de Rotterdamse Waalhaven overreden en overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

De officier van justitie zegt dat wanneer de chauffeur had geremd, de aanrijding voorkomen had kunnen worden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de chauffeur zelfs harder is gaan rijden. Ook is uit verklaringen van getuigen gebleken dat hij eerder zelf heeft geroepen bij een volgende controle een agent dood te rijden.

De familie en collega’s van de motoragent gaven al eerder aan dat ze vinden dat er sprake is van moord en niet van doodslag. Onder andere omdat hij eerder een vrouw uit Hellevoetsluis op de fiets heeft doodgereden en een andere motoragent op de A15 had aangereden. Deze agent raakte zijn arm kwijt door die aanrijding.

Lees verder op Nieuws op Beeld

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen