donderdag, mei 23, 2024

Nachtelijke brand in pand Carglass aan Lylantse Baan (video)

- Advertisement -

Een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Lylantse Baan in Capelle aan den IJssel heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in meerdere winkels. De brand was ontstaan in een technische ruimte en zorgde voor veel rookontwikkeling.

De winkels van onder andere Vloer ’t Zelf, de sportschool Fit XL Capelle, een woonwinkel en de Carglass stonden bij aankomst van de brandweer vol met rook. De brand zelf werd ontdekt door een leverancier van autoruiten voor Carglass, deze alarmeerde direct de brandweer.

Het was voor de brandweer moeilijk om de brand te lokaliseren, zeker omdat er op veel plekken rook in het pand stond en daardoor het zicht beperkt was. Na ongeveer een uur werd er aan de zijkant van het gebouw een deur open gezaagd, de brand bleek te woeden in een technische ruimte.

Na het blussen van de brand is de rook door de brandweer verdreven, helaas heeft de brandweer hiervoor meerdere deuren moeten forceren. De schade aan de winkels door rookverspreiding is groot, er hangt een vieze geur in de panden. De meeste rook stond in de loods van Carglass, de sportschool en de laminaatwinkel Vloer ’t Zelf. Ook de kantoren hierboven hebben veel rookschade.

Rond half vijf gaf de brandweer het sein brandmeester. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Een klein jaar geleden woedde er aan diezelfde Lylantse Baan nog een verwoestende brand. Gelukkig was de brandweer er nu op tijd bij.

Meer beeldmateriaal op Nieuws op Beeld

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen