dinsdag, april 16, 2024

Gemeente neemt maatregelen tegen geluidsoverlast van Algeraweg

- Advertisement -

Capelle aan den IJssel start in februari met de eerste maatregelen om de geluidsoverlast die het verkeer op de Algeraweg veroorzaakt, te verminderen. Veel direct omwonenden ervaren namelijk dagelijks overlast.

Wethouder Maarten Struijvenberg (Verkeer) wil met de maatregelen oplossingen bieden voor de geluidsoverlast die omwonenden van de Algeraweg ervaren: “Dagelijkse geluidsoverlast is heel vervelend voor bewoners. De oplossingen liggen niet voor het oprapen, want er is nou eenmaal flink wat verkeer in dit stuk van Capelle. Op de langere termijn gaat Capelle – met onder andere Rijkswaterstaat, Provincie en Metropoolregio – de Algeracorridor flink aanpassen, maar wij hebben daarop vooruitlopend gekeken naar maatregelen die nu de overlast kunnen terugdringen.”

Aanpassingen op de korte termijn

Op de korte termijn worden er informatieborden, wegmarkeringen en verkeersborden geplaatst om automobilisten te stimuleren hun snelheid aan te passen. In de zomer worden er ook permanente snelheidsdisplays geplaatst. Ook zal de RET vanaf mei elektrische bussen inzetten op de buslijnen die over de Algeraweg gaan en heeft de politie toegezegd vaker te handhaven op asociaal rijgedrag, zoals bijvoorbeeld het onnodig hard optrekken.

De gemeente is daarnaast van plan om een stil wegdek aan te leggen. De asfaltlaag op de Algeracorridor wordt dan vervangen door een geluiddempende laag. De gemeente laat wel weten dat hiervoor eerst een onderzoek afgerond moet worden en dat de gemeenteraad dit voorjaar zal praten.

Herontwikkeling Algeracorridor

Vanaf 2030 zal de verkeerssituatie van de Algeracorridor (Kralingseplein-Algerabrug-Krimpen aan den IJssel) aangepakt worden. Dan worden ook grootschalige maatregelen genomen voor een betere doorstroming, in combinatie met de benodigde geluids- en snelheidsmaatregelen, aldus de gemeente.

Komende tijd onderzoek

De gemeente laat weten dat er de komende tijd onderzoek wordt verricht naar welke mogelijkheden nog meer genomen kunnen worden om de geluidsoverlast verder terug te dringen. Er vindt bijvoorbeeld een technisch onderzoek plaats om te kijken of het geluidsscherm langs de weg verhoogd kan worden. Ook vindt er onderzoek plaats naar de doorstroming van het autoverkeer.


Eigen ideeën doorgeven

De gemeente laat weten dat bewoners die andere ‘slimme geluidmaatregelen’ hebben, deze tot 1 maart aanstaande kunnen doorgeven aan de gemeente via www.capellebouwtaandestad.nl/algeracorridor. Bewoners uit de directe omgeving worden volgende week via een bewonersbrief geïnformeerd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen