vrijdag, maart 1, 2024

Felicitatiekaart en checklist voor alle 18-jarigen op verjaardag

- Advertisement -

De gemeente gaat samen met Welzijn Capelle en organisatie De Jonge Krijger tieners die 18 zijn geworden een felicitatiekaart sturen met daarop een handige checklist voor het ‘volwassen worden’.

Zodra iemand 18 wordt, is diegene voor de wet volwassen. Dat betekent dat zij mogen stemmen, trouwens en allerlei financiële zaken mogen (en soms moeten) regelen. Er komt veel bij kijken en daarom krijgen alle nieuwe meerjarigen een overzicht. De Capelse Jongerenraad heeft hier ook aan bijgedragen.

Het overzicht dat de Capelse jongeren rond hun verjaardag ontvangen, bevat allerlei informatie. Zo kunnen zij nagaan of zij hun (geld)zaken goed hebben geregeld en vinden verwijzingen naar handige website. Zo is op de website van Welzijn Capelle een speciale pagina met alle informatie op rij: www.welzijncapelle.nu/18.

Wethouder enthousiast over actie

Wethouder Harriët Westerdijk is enthousiast over deze actie: ”Het is een leuke manier om te zorgen dat jongeren goed weten wat er allemaal verandert als ze 18 jaar worden. Vooral omdat je dan zelf verantwoordelijk bent voor je geldzaken. Het is belangrijk om dat soort dingen goed te regelen en niet te laten liggen. Anders kun je flink wat geld mislopen en zelfs schulden maken. Jongeren hiervan bewust maken is hard nodig. Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer van hen schulden hebben. Dat moeten we dus zien te voorkomen.”

De Jonge Krijger

Jongeren met vragen over dit soort ‘regelzaken’ kunnen ook bellen, appen of mailen met De Jonge Krijger, of langsgaan. Wethouder Westerdijk: “Deze organisatie helpt jongeren op het gebied van onder andere werk, school en omgaan met geld. De hulp is gratis. Maak er dus gebruik van als dat nodig is!”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen