dinsdag, april 16, 2024

Brandstichter Norma dreigde ook tweede woning in brand te steken

- Advertisement -

De verdachte van de brand aan de Norma dreigde ook een ander huis in lichterlaaie te zetten. Dat meldt het AD op basis van een eerste zitting.

In de zaak tegen Wensley M.vond maandag een tussentijdse zitting plaats. De man wordt ervan verdacht in de ochtend van afgelopen 3 augustus een woning aan de Norma, in de wijk Schollevaar, in brand te hebben gestoken.

Verwoestende brand

In de ochtend van die dag werd de brand rond kwart voor zeven gemeld. Wensley M. zou in de woning, waar zijn vriendin woonde, een brandbare stof hebben gegoten en aangestoken. Al snel slaan de vlammen uit de woning.

Lees ook: Man (34) aangehouden als verdachte bij uitslaande brand aan de Norma

De vrouw weet de woning te ontvluchten en meerdere omliggende woningen moeten worden ontruimd, maar gelukkig raakt er niemand (zwaar)gewond: de vriendin moet vanwege het inademen van rook naar het ziekenhuis. De woning raakt zwaar beschadigd.

Tweede huis

Terwijl hulpdiensten druk bezig zijn met het blussen van de brand, ontvangt de alarmcentrale een nieuwe melding in Capelle aan den IJssel: er zou een boze man voor de deur van de melder staan en dreigementen uiten.

De boze man blijkt Wensley M. en ook hier lijkt hij de boel plat te willen branden. Het slachtoffer verklaarde tijdens de zitting dat hij de deur in probeerde te trappen en te dreigen dat hij het huis in brand zou steken. Zodra de politie arriveert, wordt Wesley in de boeien geslagen.

Pieter Baan Centrum

Wat de man heeft bewogen dit te doen, is onbekend. In het Pieter Baan Centrum is M. onder psychologische observatie geplaatst.

Op 24 mei begint het inhoudelijke proces tegen de verdachte en zal meer duidelijk worden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen