donderdag, juni 13, 2024

Veel weggebruikers in de fout tijdens verkeerscontrole

- Advertisement -

Deze week hield Team Verkeer van de Politie op twee locaties in Capelle aan den IJssel een verkeerscontrole. Daarbij werden tientallen overtredingen geconstateerd.

De verkeerscontrole werd woensdagochtend gehouden en duurde vier uur. “Dat het niet voor niks is bleek wel uit de resultaten na de controles van in totaal slechts 4 uurtjes”, zo schrijft de politie.

Resultaten

Er werd gecontroleerd op diverse verkeerstechnische zaken. Zo werden bijvoorbeeld veertien boetes uitgeschreven voor onder andere de overschrijding van de toegestane snelheid, het geluidsniveau van de uitlaat, het negeren van een rood verkeerslicht, of rijden zonder verzekering.

Ook vijf weggebruikers werden betrapt op het rijden zonder gordel en negen personen hielden tijdens het rijden een telefoon vast. Ook werd een weggebruiker aangehouden. Deze was de weg opgegaan terwijl die onder invloed van drugs verkeerde.

Openstaande boetes en inbeslagnames

Ook werden mensen van de weg gehaald die al eerder tegen de lamp waren gelopen. Zo moest iemand nog 1.209 euro betalen. Dit moest dit persoon ter plekke voldoen. Ook werd iemand betrapt op het rijden ondanks een ingevorderd rijbewijs. Daarbij is het voertuig in beslag genomen. Ook werd bij een weggebruiker het rijbewijs ingevorderd in verband met een openstaande boete. Wat deze boete was, is niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen