zaterdag, mei 25, 2024

Capellenaar aangehouden voor bekladding COC-kantoor in Rotterdam

- Advertisement -

Begin deze week heeft de politie vier verdachten aangehouden voor de bekladding van het COC-kantoor aan de Schiedamsesingel in Rotterdam.

De bekladding vond afgelopen september plaats. Er werden toen anti-LHBTIQ+-leuzen op de gevel gespoten. Ook ondertekenden de daders de daad met hun ’tag’. Er werd namelijk RJK gespoten, wat staat voor Rotterdam Jongeren Kern.

Het vermoeden bestaat dat de bekladding te maken had met de oprichting van Roze Kameraden, een fanclub voor LHTBI’s die ook fan zijn van Feyenoord. Sindsdien kreeg de COC al meerdere bedreigingen binnen. Ook werd de sportschool van de oprichter van Roze Kameraden een maand eerder beklad en werd geprobeerd deze in brand te steken.

Vier verdachten
Afgelopen maandag heeft de politie na onderzoek vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Capellenaar, een 27-jarige Dordtenaar, een 22-jarige man uit Hoogvliet en een 24-jarige Rotterdammer.

De politie zegt dat de aanhoudingen het resultaat zijn van onder andere beschikbare camerabeelden. Het viertal worden verdacht de graffiti-leuzen op het COC-kantoor te hebben gespoten. Naar het incident van de sportschool doet de politie nog altijd onderzoek.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen