maandag, april 15, 2024

Capelle aan den IJssel wordt met Valentijn opnieuw ‘Capelle Love City’

- Advertisement -

Mogelijk heb je in de gemeente al de nieuwe borden zien hangen. Op 14 februari verandert de naam Capelle aan den IJssel namelijk opnieuw met Valentijnsdag in ‘Capelle Love City’.

Aan kinderburgemeester Melody Dronkers dit jaar de eer om de onthulling te doen: “Ik vond het heel leuk om deze onthulling te doen. Capelle Love City is echt wel bijzonder; er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Ik hoop dat iedereen heel veel plezier heeft!”

Taart en bloemen

De onthulling van de gemeenteborden is het startsein van verschillende Valentijnactiviteiten. Het Kindercollege deelt taarten uit aan leerkrachten van Capelse scholen en de Jongerenraad brengt bloemen bij het personeel en bewoners van verzorgingshuizen. Burgemeester Oskam zet het personeel van het IJsselland Ziekenhuis welverdiend in het zonnetje.

Activiteiten voor iedereen

Liefdeswethouder Ans Hartnagel kijkt uit naar alle mooie activiteiten: “Er is weer een gevarieerd programma, voor elk wat wils. Het is toch fantastisch dat we dit in Capelle voor elkaar krijgen. En echt samen met zoveel Capellenaren en Capelse organisaties! Het worden er ieder jaar meer. Zoals de meiden van de Veilige Veste. Zij bakken de taarten die het Kindercollege weer uitdeelt. Zo ontzettend mooi hoe de bewoners van de Veilige Veste al meedoen in ons Capelle. Op Valentijnsdag breng ik hen uiteraard ook een bezoekje!”

Ook voor de Capellenaar zelf zijn er verschillende initiatieven om de verbinding met elkaar te zoeken. Zo ontvangen alle Capelse huishoudens (met nee/nee of ja/nee-sticker) deze dagen  een kaartje in de brievenbus, die zijn met een lieve boodschap kunnen posten bij iemand die hun dierbaar is.

Er zijn ook diverse andere fysieke activiteiten om bij te wonen. Een voorbeeld daarvan is de Walk of Love, door Sportief Capelle. De Kinderlabs organiseren buitenspeelactiviteiten. En uiteraard worden er ook nieuwe tegels gelegd in het Capelse Liefdeslaantje.


Alle andere activiteiten zijn te vinden op de website van de gemeente.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen