woensdag, mei 29, 2024

Capelse VVD opent meldpunt om onveilige verkeerssituaties beter in kaart te brengen

- Advertisement -

De Capelse VVD wil inzichtelijk maken hoe het gesteld staat met de verkeersveiligheid in Capelle aan den IJssel. Mede daarom is de partij een meldpunt gestart waar Capellenaren asociaal rijgedrag en onveilige verkeerssituaties kunnen melden.

Afgelopen weken is de fractie de wijken ingetrokken om met Capellenaren in gesprek te gaan. Hieruit besloot de partij om een meldpunt te starten. De Capelse VVD wil dat de gemeente met de meldingen aan de slag gaat. Het meldpunt vind je op capelsevvd.nl/aso.

De meldingen moeten ervoor zorgen dat de ervaren overlast door inwoners beter in kaart kan worden gebracht. Ook kunnen Capellenaren zelf aangeven wat er volgens hen moet gebeuren. Veel aanpassingen kan de gemeente zelf uitvoeren. Het plaatsen van flitspalen daarentegen kan alleen op aanwijzing vanuit de overheid zoals de politie en het Openbaar Ministerie.

Raadslid Mels Landzaad: “We denken bijvoorbeeld aan meer digitale snelheidsborden, lawaaiflitsers, geluidsreducerend asfalt en waar nodig verkeersdrempels. Een aantal van deze maatregelen kan soms worden gecombineerd met andere gemeentelijke werkzaamheden, zoals het vervangen van riolering. Zo voorkom je extra overlast en bespaar je kosten.”

De Capelse VVD brengt het meldpunt onder de aandacht met een grootschalige flyer actie en een internetcampagne. De eerste flyer is door lijsttrekker Harriët Westerdijk aangeboden aan minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat).

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen