donderdag, mei 23, 2024

Nieuw bestuur voor Capelse Jongerenraad beëdigd

- Advertisement -

Wethouder Ans Hartnagel (Jeugd) heeft de week de nieuwe voorzitter Sako Vrouenraets en de nieuwe vicevoorzitters Jitske de Vries en Shaniqua Monsels van de Capelse Jongerenraad (CJR) officieel beëdigd.

Al 1 januari werden de (vice)voorzittersrollen doorgegeven door de voormalige voorzitter Newroz Güçlü en vice-voorzitter Robin Broer. Beide heren kijken tevreden terug om hun functies en wensen hun opvolgers veel succes.

Newroz: “Voorzitter zijn heeft mij op persoonlijk en professioneel vlak veel bijgebracht als leider. Maar ook zeker meer inzicht gegeven in het samenwerkingsband binnen het team. Zo hebben we samen een mooi feest neergezet, hebben we voetbaltoernooien georganiseerd, zijn we in debat gegaan met de gemeenteraad en hebben we meegedacht over de jeugdnota. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als voorzitter en ik wens mijn opvolger veel succes en plezier!”

Robin: “De afgelopen jaren heb ik de jongerenraad mogen vertegenwoordigen als vicevoorzitter. Een mooie rol waarbij je jongeren kan verbinden. Zowel zichtbaar in Capelle als achter de schermen hebben we ons de afgelopen jaren hard gemaakt voor jongeren. Ik ben dankbaar voor alle lessen die ik geleerd heb en draag dan ook graag het stokje over aan de volgende generatie.”

“Jongeren een stem geven”

Sako, Jitske en Shaniqua zijn alle drie sinds begin 2021 lid van de Jongerenraad. Vanuit hun nieuwe functies willen ze ervoor zorgen dat jongeren in de gemeente gehoord worden:

“Onze ambitie is om jongeren een stem te geven die gehoord wordt in Capelle. Zeker in een tijd waar jongeren vaker geconfronteerd worden met problemen die uiteenlopen van geldzorgen en studieschulden tot duurzaamheid en het milieu. Hun belangen moeten beter betrokken worden bij de lokale politiek, want jongeren zijn de toekomst. Een andere belangrijke ambitie is om de CJR nog zichtbaarder te maken, zowel onder de jongeren als onder de organisaties waar de CJR mee samenwerkt.”

Waardering van wethouder

De CJR is er voor en door jongeren in Capelle. Op dit moment bestaat de raad uit achttien jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Wethouder Hartnagel waardeert de bijdrage en de inzet van de betrokken jongeren: “De CJR vertegenwoordigt alle Capelse jongeren. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies. Niet alleen aan de gemeente maar ook aan organisaties die met ons samenwerken.”

De CJR organiseert activiteiten, debatten en online acties over onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. Wethouder Hartnagel: ”Denk aan een debat over duurzaamheid of het organiseren van een Halloween-spokentocht in het Schollebos. Heel belangrijk was ook hun input voor de jeugdnota ‘Basis voor groei’. Dat hebben we goed kunnen gebruiken!”


Volg de CJR online

Wil je meer weten over de jongerenraad of je misschien zelfs aanmelden als lid? Meer informatie kan je vinden op jongerenraad.capelle.nl. Ook kun je de CJR vinden op Facebook en Instagram.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen